Γεώργιος Χαριτάκης

Καρδιολόγος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και είναι ειδικός καρδιολόγος. Πήρε το πτυχίο της ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στη Ιταλία το 1978.

Το 1986 πήρε την ειδικότητα της καρδιολογίας.

Από το 1986 μέχρι το 1988 εργάστηκε σαν οικογενειακός ιατρός στο ΙΚΑ και από το 1989 μέχρι το 2009 εργάσθηκε στο Διαγνωστικό Κέντρο Ολυμπιακής Αεροπορίας ως αναπληρωτής Διευθυντής.

Είναι εξουσιοδοτημένος εξεταστής πιλότων (class 1 και 2).

Από το 1987 είναι μέλος του οικολογικού κινήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, είναι ιδρυτικό μέλος σε διάφορες οικολογικές οργανώσεις και συμμετέχει ενεργά με ομιλίες και παρεμβάσεις.

Έχει κάνει προσφυγές στην UNESCO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα υγείας καθώς και για οικολογικές καταστροφές και γράφει άρθρα για τα τρέχοντα θέματα υγείας που οφείλονται στην οικολογική καταστροφή, στην κακή διατροφή καθώς και στις κοινωνικές συνθήκες.

Διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Φύση και Οικολογία” για πολλά χρόνια και έχουν δημοσιευτεί πολλά άρθρα του σε ιατρικά και άλλα περιοδικά καθώς και στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Το 1992 εκδόθηκε το βιβλίο του “Η σιωπή των γιατρών” όπου εισχωρεί σε βάθος στα θέματα υγείας, αναφερόμενος στις παραλήψεις που γίνονται τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της θεραπείας.

Το 2004 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Πειράματα στα ζώα; Όχι ευχαριστώ!» που προτείνει εναλλακτικές λύσεις για το χώρο της Υγείας.

Το 1994 πήρε το ευρωπαϊκό βραβείο για την προώθηση εναλλακτικών μεθόδων έρευνας χωρίς ζώα από την Διεθνή Οργάνωση κατά των πειραμάτων στα Ζώα (IAAPEA).

Από το 2001 μέχρι και το 2012 υπήρξε ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ήταν συντονιστής μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών για γιατρούς.

Από το 2017 είναι coach του Ινστιτούτου Heartmath και από το 2020 trainer Ινστιτούτου Heartmath .