Δέσποινα Μαρσέλου

(RD) Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Bsc, Msc, CERT x 2

Σπούδασε στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου London Metropolitan στην Αγγλία. Η κλινική της έρευνα με τίτλο «Θερμογένεση, Παχυσαρκία και τα Μεταβολικά Μονοπάτια των Μακροστοιχείων: Συσχέτιση με την Παχυσαρκία» βραβεύτηκε το 2004 και παρουσιάστηκε στο περιοδικό του Βρετανικού Διαιτολογικού Συλλόγου.

Απέκτησε Master of Science στην Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία με έμφαση στη διατροφική υποστήριξη και παρέμβαση σε ασθενείς με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η επαγγελματική ενασχόληση της ως Κλινικής Διαιτολόγου στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Newcastle upon Tyne και North Tees (NHS) στην Αγγλία της έδωσε την δυνατότητα να κάνει πράξη την επιστημονική της κατάρτιση, προάγοντάς την σε Προϊσταμένη στο κέντρο του διαβήτη και ενδοκρινολογίας.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετεκπαιδεύτηκε στη Whole plant-based nutrition από 2 πανεπιστήμια: το Ecornell και T.Campbell Center of Nutrition Studies (U.S) και το Winchester University. Από το 2019 είναι επιστημονική συνεργάτις των Plant-based health professionals (U.K) και guest lecturer του Winchester University (U.K).

Είναι συν-συγγραφέας της επιστημονικής έκδοσης του βιβλίου: plant-based nutrition in clinical practice (Hammersmith publication U.K) όπου και συμμετέχει με δικό της κεφάλαιο:Αυτοανοσία, χρόνια φλεγμονή και φυτοφαγία. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές ομιλίες στην Ελλάδα και στην Αγγλία, και έχει υπάρξει κύρια ομιλήτρια σε ημερίδες που έχει διοργανώσει το NHS (U.K) και το British society of lifestyle medicine με θεματολογία που αφορά τα αυτοάνοσα και το εντερικό μικροβίωμα.