Δημήτριος Καραπιπέρης

Γαστρεντερολόγος-Εξειδικευμένος στην Επεμβατική Ενδοσκόπηση, M.D.-FEBG

Σπούδασε Ιατρική στο Κλούζ Ναπόκα της Ρουμανίας όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Υπηρέτησε το Αγροτικό του στο Αγαθονήσι Δωδεκανήσου όπου τιμήθηκε από τον Πρόεδρο του νησιού για την δραστηριότητά του αλλά και την επάνδρωση του τοπικού Ιατρείου.

Έκανε ειδικότητα Γαστρεντερολογίας στο «Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά» και έλαβε υποτροφία από το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας για να εξειδικευθεί στο «St Mark’s Hospital του Λονδίνου» όπου ασχολήθηκε με την Έρευνα, τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου, τις Παθήσεις Οισοφάγου και Πρωκτού και την Θεραπευτική Ενδοσκόπηση.

Από 2013 έως 2016:

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γαστρεντερολογικού Τμήματος στο Πολυιατρείο «Ιατρόσημο» και διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο.

Τις επεμβατικές πράξεις υψηλού ρίσκου τις πραγματοποιούσε στο «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών». Εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός. Τον Μάρτιο του 2015 απέκτησε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Γαστρεντερολογίας. Τον Αύγουστο του 2016 πραγματοποίησε στην Οσάκα της Ιαπωνίας εκπαίδευση στη θεραπευτική ενδοσκόπηση, κυρίως στην ESD μέθοδο. Από το 2016 ξεκίνησε να εργάζεται στη Σουηδία στο Δημόσιο νοσοκομείο του Κάρλσταντ και το 2019, ξεκίνησε να εργάζεται στο Δημόσιο Νοσοκομείο του Νόρσεπινγκ. Εξειδικεύθηκε περαιτέρω στο τμήμα του Οισοφάγου σε προηγμένες μεθόδους θεραπείας για τον καρκίνο αλλά και για σπάνιες παθήσεις του Οισοφάγου. Από το 2021 μέχρι το 2022 διετέλεσε διευθυντής του γαστρεντερολογικού τομέα. Από το 2022 έως τώρα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος του ενδοσκοπικού τομέα.